На 17 ноември във Варна ще бъде отбелязан Денят на медиацията.


На 17 ноември във Варна ще бъде отбелязан Денят на медиацията.
За втора поредна година Варна ще демонстрира на практика какво представлява медиацията, като събере всички институции, организации и медиатори заедно и представи видими резултати при споразуменията.

Събитието се организира от Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове, Окръжен съд- Варна и Център за разрешаване на спорове, София и има за цел популяризиране на този нов, но извънредно ефективен начин за извънсъдебно решаване на спорове.

Тази година в рамките на Деня на медиацията във Варна ще се проведе и официалното награждаване на победителите в Първото по рода си в България национално състезание по медиация за студенти. То се организира от Център за разрешаване на спорове- София, в рамките на проекта „Медиация в подкрепа на бизнеса: Насърчаване на справедливото и целесъобразно разрешаване на спорове чрез съдебни програми за медиация“, финансиран от фондация „Америка за България“.
По време на събитието ще бъде представен най-новият филм с истински истории от медиацията- МедиаториТЕ.

Входът за събитието е свободен за всички желаещи да научат повече за този извънсъдебен начин за разрешаване на спорове. Началният час е 11.00ч., а мястото е Хотел "Черно море", Зала 3.

Програмата включва официално откриване, приветствия на официалните гости, представяне на резултати от дейността на Окръжен и Районен съд- Варна в сферата на медиацията, както и на резултати от дейността на Институт по медиация и извънсъдебно разрешаване на спорове,  представяне на актуални проекти и практики в областта на медиацията в България.